ANUNT DESCHIDERE PROIECT

ANUNȚ LANSARE PROIECT

“Stagii de practică performante pentru profesioniștii de mâine”

 

 

COLEGIUL ECONOMIC „GHEORGHE DRAGOŞ” – MUNICIPIUL SATU MARE, în calitate de beneficiar, implementează proiectul “Stagii de practică performante pentru profesioniștii de mâine” – ID312536 în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027, Cod apel: PEO/76/PEO_P8/OP4/ESO4.5/PEO_A3.

 

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 24 de luni, în perioada 26.10.2024 -25.10.2026, și are ca obiectiv general: contribuția la îmbunătățirea calității, incluzivității și relevanței sistemului de educație economică prin facilitarea unor stagii de practică inovatoare pentru elevii Colegiului Economic ”Gheorghe Dragoș” din Municipiul Satu Mare, efectuate conform contractului de pregătire practică reglementat prin OMECTS nr. 3539/2012.

Prin integrarea experiențelor de învățare non-formală și informală, proiectul își propune să sprijine dobândirea de competențe-cheie, în vederea pregătirii elevilor pentru o integrare eficientă pe piața muncii și consolidarea relației dintre piața muncii și sistemul de educație. Scopul proiectului este crearea unui parteneriat performant între mediul de învățământ preuniversitar și angajatori cu scopul dobândirii, dezvoltării cunoștintelor și aptitudinilor de muncă ale elevilor pentru facilitarea unei inserții optime a acestora pe piața muncii.

Prin proiect se asigură dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii, pentru dobândirea cunoștințelor și dezvoltarea aptitudinilor de muncă a cel puțin 268 de elevi înmatriculați în sistemul național de învățământ (profesional, tehnic și seral), din care min. 255 elevi (95%) obțin o calificare la încetarea calității de participant, din cadrul Colegiului Economic ”Gheorghe Dragoș” Municipiul Satu Mare, pentru îmbunătățirea inserției acestora pe piața muncii și creșterea ratei de ocupare la nivelul Regiunii Nord-Vest.

 

Obiectivele specifice proiectului sunt:

  • Organizarea și derularea de stagii de practică în domeniile: Tehnician în activități economice; Tehnician în activităţi de comerţ; Tehnician în achiziții si contractări;

Tehnician în turism si Comerciant-vânzător pentru un numar de min. 268 de elevi înscriși în sistemul de învățămant liceal și profesional la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare.

  • Stimularea participării la programul de stagii de practică pentru 268 de membri ai grupului – ţintă prin acordarea de indemnizație de participare la stagiile de practică organizate în cadrul proiectului, precum și participarea a 268 de membri grup – tintă la examenul de certificare competențe profesionale din care min. 255 obțin o calificare în urma procesului de evaluare și validare/certificare.
  • Identificarea a noi parteneri de practică şi continuarea/ consolidarea parteneriatelor existente între Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare şi agenţii economici din Regiunea Nord-Vest/ autoritățile administrației publice locale, vizând inclusiv adaptarea formării profesionale a elevilor la nevoile locale ale pieţei muncii.
  • Creșterea gradului de conștientizare privind oportunitățile viitorilor absolvenți de învățământ liceal/profesional pentru efectuarea stagiilor de practică și diseminarea de bune practici ce vin în ajutorul unei inserții optime pe piața muncii prin crearea unui Ghid de bune practici.
  • Înscrierea şi dezvoltarea a 26 de proiecte de către membrii grupului – ţintă prin participarea la cele două concursuri organizate la finalul stagiilor de practică și obtinerea certificatului de calificare.

Grupul – țintă al proiectului va fi constituit dintr-un minim de 268 de elevi din învățământul profesional și tehnic din cadrul Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  1. Au vârsta de până în 29 de ani la data intrării în operațiune;
  2. Sunt înmatriculați ca elevi în învățământul profesional și tehnic în cadrul Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare;
  3. Au domiciliul legal în Regiunea Nord-Vest.

Din cele 268 de persoane selectate în grupul – țintă al proiectului, min. 50% vor fi sex feminin și min. 95 % (255 de elevi) vor dobândi o calificare la încetarea calității de participant. Înscrierea în grupul – țintă al proiectului se va face pe baza Metodologiei de selecție a grupului – țintă și se vor avea în vederea promovarea egalității de șanse, de gen, non-discriminarea, ca și obiectivitatea, transparența și echidistanța criteriilor de selecție, pentru a asigura implementarea principiilor egalității de șanse, integrarea perspectivei de gen și nediscriminarea.

REZULTATE:

  • 268 de persoane selectate în grupul – țintă al Proiectului din care min. 134 de persoane de sex feminin;
  • 268 de membri monitorizati și mentinuți în grupul – țintă;
  • 268 de elevi participanți la stagiile de practică beneficiind de sprijin prin participarea la programe de învățare la locul de muncă;
  • 268 de indemnizații de participare la stagiile de practică;
  • 268 de elevi participanți la procesul de evaluare și validare/certificare ;
  • 255 de elevi calificați ca urmare a sprijinului acordat prin proiect din care 112 în primul an și 143 în al doilea an de implementare,
  • 255 participanți care obțin o calificare la încetarea calității de participant;
  • 15 contracte de pregatire practică incheiate în cadrul proiectului.

 

 

 

 

Persoana contact :

DIRECTOR : CHIS IOANA FLORENTINA

TELEFON: 0744433784

e-mail: chisflorentina_2006@yahoo.com

 

NOIEMBRIE 2024

Previous ANUNT LANSARE PROIECT “Stagii de practica performante pentru profesionistii de maine”

Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate.

Creat de ottoweb